You are here

Köz Patlıcanlı 5 Pratik Tarif

Ağır ve zahmetli yemekleri bir kenara bırakın! Sizin için hem lezzetiyle tadı damağınızda kalacak hem de pratikliğiyle favorileriniz arasında yer alacak meze & salata tariflerini bir araya getirdik. Köz patlıcan kullanılarak yapılan bu zeytinyağlı tariflerle misafirleriniz için bir ziyafet hazırlamaya ne dersiniz? Her yemeğin yanında yer verebileceğiniz köz patlıcanlı pratik tariflere gelin birlikte bakalım:

Bir Fransız Klasiği: Patlıcan Tapenade

Baget ya da ekşi mayalı ekmeklerin üzerinde ikram edilen, zeytinli ve zeytinyağlı Fransız tapenadesini köz patlıcanla demeye hazır olun! Kapya biber ve mozarella peynirle zenginleştirilen bu tarife biraz farklılık kattık. Denemek için gerekli malzemeler:
• 500 gr Kühne közlenmiş patlıcan
• 1 adet kapya biber
• 1 adet kuru soğan
• 1 diş sarımsak
• 3-4 adet cherry domates
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı Kühne elma sirkesi
• Tuz
• Baget ekmek
Eşsiz bir lezzet…

Köz patlıcanlı tapenade için öncelikle kapya biberi közlemekle işe başlayabilirsiniz. Biberde birkaç kez delik açmanız közlerken işinizi kolaylaştıracaktır. Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Bir tencere içerisine zeytinyağını koyarak soğanı, sarımsağı ive tuzu içerisine ekleyin. Birkaç dakika soteledikten sonra içerisine Kühne közlenmiş patlıcan ve doğrandığınız biberi ekleyin. Çok az soteledikten sonra robotun içerisine alın, domatesleri de dâhil ederek püre haline getirin. Kuru domates de kullanabilirsiniz. Son olarak bu karışıma Kühne elma sirkesi ve bir tutam daha tuz ekleyerek baget ekmekler üzerinde servis edin.

Gurmelerin Favorisi: Soya Soslu ve Mantarlı Köz Patlıcan Sote

Bugüne kadar mantarlı tavuk sote ile harikalar yarattınız, ama artık sofralarda biraz farklılığa yer açmanızın zamanı gelmedi mi? Hem doyurucu hem pratik hem de lezzetli mi lezzetli bir sote hazırlamak için kollarınızı sıvayın. İşte gerekli malzemeler:
• 500 gr Kühne közlenmiş patlıcan
• 3 adet közlenmiş kapya biber
• 12 adet mantar
• 2 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı Kühne soya sosu
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Üzeri için maydanoz

Vazgeçilmeziniz olacak bir tarif…

Mantarları yıkayın ve limonlu su içerisinde bir süre bekleterek beyazlamasını sağlayın. Sonrasında tavanıza zeytinyağını dökmeniz ve ince ince doğradığınız mantarları sarımsakla birlikte sotelemeniz gerekiyor. Sonrasında bu karışıma Kühne közlenmiş patlıcan salatası ekleyin ve 5 dakika boyunca sotelenmesini sağlayın. Son olarak soya sosunu ekleyip birkaç dakika pişirin ve altını kapatın. Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Denemeniz Gerek: Köz Patlıcanlı Makarna

Köz patlıcanı her şekilde yerim diyorsanız, bu makarna en çok sizin hoşunuza gidecek. Salçalı makarna devrini geride bırakmak istiyorsanız, malzeme listesine göz atabilirsiniz:
• 1 paket makarna
• 250 gr Kühne közlenmiş patlıcan
• 4 adet cherry domates
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 2 adet sivri biber
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber

Buna ‘makarna’ deyip geçemeyeceksiniz!

Makarnayı haşlarken bir tava içerisinde soğan, domates ve biberi soteleyin. 5 dakika soteledikten sonra içerisine salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Sonrasında 250 gr kadar Kühne közlenmiş patlıcanı da karışıma ekleyerek 2-3 dakika boyunca sotelemeye devam edin. Makarnayı tabağa aldıktan sonra soteyi üzerine koyarak servis edin. Yanında Kühne salatalık turşusu iyi gidecektir.