You are here

Kühne Et Soslu Tarifler

Aji Panca, Cranberry BBQ, Indian Curry… Et için yaratıldılar ve yemeklerinize lezzet katmak için buradalar. Dünya mutfaklarından ilham alınarak hazırlanan Kühne et sosları ile yaptığınız yemekler hafızalara kazınacak! Dünyanın dört bir yanından toplanan malzemelerle hazırlanan et sosları ile yapabileceğiniz 3 nefis yemek tarifi:

Cranberry BBQ Soslu Bonfile Tarifi

Kühne Cranberry BBQ et sosu aslında damak tadımıza hitap eden gurme soslardan biri. Acının yanı sıra hafif ekşiliği ile yemeklere lezzet katan bu Kühne et sosu ile efsane bir bonfile pişirebilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeleri sıralayalım:

• 4 adet bonfile
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4 yemek kaşığı Cranberry BBQ sos
• 2 su bardağı kaynamış su

Nasıl Yapılır?

• Eti geniş bir kabın içerisine alın üzerine zeytinyağı ile tuz ekleyerek harmanlayın. 2 saat boyunca dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
• Lezzetli bir et olması için döküm bir tava tercih etmenizi öneririz. Et dinlendikten sonra ocağın altını açın ve tavanın ısınmasını sağlayın.
• Isındıktan sonra etleri üzerine alın ve ikişer dakika arkasını da önünü de pişirin. Bu şekilde mühürleme yaptığınızda etiniz çok daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
• Bir kap içerisine Kühne Cranberry et sosundan 4 yemek kaşığı kadar ekleyin. Sarımsakları ince ince kıyarak bu kaba alın.
• Bir kap içerisinde 2 su bardağı suyu kaynatın ve kaynamış suyu da sosa dâhil edin.
• İçerisine kekik ve hafif tuz ilave edin.
• Hazırladığınız bu sosu iyice karıştırdıktan sonra etlerin üzerinde gezdirin ve kısık ateşte 45 dakika boyunca pişirin.

Mis kokusu ve lezzeti aklınızı başınızdan alacak…

Aji Panca Chili Soslu Izgara Tavuk

Brezilya mutfağının vazgeçilmez sosu Aji Panca Chili, chili biberiyle acı severlerin kalbini kazanıyor. Kühne gurme et sosları içerisinde favori seçeneklerden biri olan Aji Panca Chili, sadece ızgara tavuk ve kırmızı etle değil, cipslerle de iyi gidiyor. Ancak bugün önerimiz Aji Panca Chili soslu ızgara tavuk olacak. İşte gerekli malzemeler:

• 500 gr tavuk bonfile
• 3 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 4 yemek kaşığı Aji Panca Chili sos
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 tutam maydanoz
• Tuz

Nasıl Yapılır?

• Tavuğu ince dilimler haline getirin, bu şekilde çok daha kolay pişmesi mümkün olacaktır.
• Bir tava içerisinde yağı, ince dilimlediğiniz sarımsakları ve 4 yemek kaşığı Aji Panca Chili sosu karıştırın.
• Bu karışımı ince dilimlediğiniz tavuk fileto ille harmanladıktan sonra çok az daha yağ ekleyerek sotelemeye başlayın.
• Piştikten sonra üzerine kekik, tuz ve maydanoz ilave ederek servis edin.

Et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmez sosu olmaya aday olan Kühne Indian Curry, Kühne gurme soslar içerisinde lezzetiyle öne çıkan seçeneklerden biri. Hindistan mutfağının favorisi köri ile yemeklerinize lezzet katacak olan bu sos, bonfileye de çok yakışıyor. Indian Curry soslu bonfile için malzeme listesini verelim:

• 500 gram bonfile
• 1 adet soğan
• 2 adet patates
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• Kühne Indian Curry et sosu
• Karabiber
• Kekik
• Tuz

Nasıl Yapılır?

• Etleri kolay pişebilmesi için uzun ve ince şekilde dilimleyin. Soğanları da ince dilimler haline getirin. Sıvı yağı da ekleyerek bu karışım içerisinde etlerin dinlenmesini sağlayın.
• Patatesleri doğrayın ve kızartın.
• Et yeterince dinlendikten sonra bu karışımı içerisine tereyağını ve baharatları da ekleyerek pişirin. Pişirme esnasında sotelemeye özen gösterin.
• Eti patatesle birlikte servis ederken, üzerine Indian Curry sos dökmeyi unutmayın!