Vazgeçilmezi Ekşi Olanlara: Buğdaylı Labada Salatası
Yaz aylarının vazgeçilmez yeşilliklerinden biri olan labada, özellikle ekşi severlerin favorisi oluyor. İşte tam da onlara hitap eden bir salata içerisinde kendisine fazlasıyla yer buluyor. Ekşili tadıyla hafızalara kazınan buğdaylı labada salatası için kullanmanız gereken malzemeleri sıralayalım:
• 2 bağ labada
• 1 su bardağı haşlanmış buğday
• 1 avuç çiğ fındık
• 3-4 adet çeri domates
• 80 gram hellim (kaşar da kullanılabilir)
• 1 tatlı kaşığı Kühne elma sirkesi
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 limonun suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı bal
Maruldan sıkılanlar için…
Salatalarda sürekli marul yemek artık sıkıcı hale gelmeye başladıysa, labada ile farklı bir salata deneyimi yaşayabilirsiniz. Malzemeleri hazırladıktan sonra yapmanız gereken ilk şey labadaları iyice yıkadıktan sonra yapraklarını ince ince doğramanız. Buğdayı bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Soğuduktan sonra labadaya ekleyin. Domatesleri doğrayarak ilave edin. Kühne elma sirkesi, limon suyu, zeytinyağı ve balla sosunuzu hazırlayın. Karışıma ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tuzu ekleyin. Son olarak üzerine fındıkları ekleyerek servis edin.