You are here

Dünya Mutfaklarından 3 Farklı Tarif

Yemek yapmaya gönül verenler eninde sonunda dünya mutfaklarının kapısını yavaşça aralayacak. Globalleşen dünyada hem malzemelere hem de tariflere ulaşmak oldukça kolay olduğu için her ülkenin kendine has lezzetlerini denemek mümkün oluyor. Kühne dünyaca ünlü sosları sağlıklı lezzetleri ile sofralara getirirken aynı zamanda sizlere yepyeni bir dünyanın kapılarını açıyor.

Lezzeti Deniz Ürünleri Tabağı Tarifi

Çıtır çıtır iceberg ile birlikte lezzetli limon sosu ve acının muhteşem uyumu…

Kühne Cocktail Sos ile canlanan lezzetlerden birisi olan deniz ürünleri tabağı, deniz ürünlerinden hoşlanmayanların bile ağzının sulanmasına neden olacak. Deniz kıyılarında en çok tüketilen soslardan birisi olan ve özellikle karidesli tariflerin vazgeçilmezi sayılacak cocktail sos, Kühne’nin yorumu ile sofralarınızda harika bir lezzet şöleni oluşmasına yardımcı olacak.

Malzemeler

1 adet iceberg marul
300 gram füme somon
24 adet Jumbo karides
1 adet limon
Zeytinyağı
Kühne Cocktail Sos

Yapılışı

Oldukça pratik ve lezzetli bu tarifi yaparken malzeme seçimine çok dikkat etmelisiniz. Özellikle evde pişireceğiniz karidesleri seçerken tazelikleri noktasında özen göstermeniz tarifin çok daha başarılı olmasını sağlar. Taze karidesin saydam beyaz eti ve açık gri kabuğu olur. Karides pişmeden önce ya da sonra soyulabilir ama piştikten sonra soymak daha kolaydır. Ayrıca karidesi kabuklu pişirmek lezzetin korunmasında etkilidir. Karidesleri haşlamadan 20 dakika önce dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına gelmeleri için bekleyin. Bir yanda derin bir tencerede haşlama suyunu hazırlayın. Kaynayan suyun içerisine karidesleri atın ve 2 dakika kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra karidesleri pembe renk alıncaya kadar 5 ila 10 dakika aralığında tencerede bekletin. Pembe rengi alan karideslerin suyunu süzün. Bir yandan marulu ince ince doğrayın, füme somon parçalarını marulların üzerine yerleştirin. Haşlanan karidesleri de somonların üzerine dizin. Kühne Cocktail sosu her karidesin üzerine sıkın. Sosladığınız deniz ürünleri tabağının üzerine biraz zeytinyağı gezdirip bir tutam karabiber serpin.

Tavuklu Salata

Sağlıklı, lezzetli ve farklı bir öğün için doğru seçim.

Salata yemekten hiç keyif almayanların bile kısa sürede salata tutkununa dönüşmesini sağlayacak kalanını Kühne Mediterranean, özellikle çıtır çıtır yeşilliklere çok yakışıyor. Salata tariflerini aperatiflerden ana yemeğe taşıma gücüne sahip olan bu sos ile lezzeti unutulmayacak, ana yemek olarak tüketebileceğiniz tarifler yapabilirsiniz.

Malzemeler

1.3 kilogram tavuk
100 gram badem
Yarım demet lolorosso
Yarım demet marul
2 adet salatalık
Yarım demet fesleğen
Karabiber
Defne yaprağı
2 çay kaşığı kimyon

Yapılışı

Tavuğu içerisine karabiber ve defne yaprakları koyduğunuz suyun içerisinde bir güzel haşlayın. Yaklaşık 40 dakikalık haşlama işleminden sonra tavuk etini derisinden ve kemiklerinden ayırıp güzelce didikleyin. Kimyon ve bademleri bir tavada kavurup soğumaya bırakın. Marul, lolorosso, fesleğen ve salatalığı güzelce sirkeli suyla yıkayın. Yıkadığınız salata malzemelerini güzelce kurutun. Kurutma işlemi özellikle otların ve yeşilliklerin çok daha çıtır çıtır bir lezzet sahip olmasında etkili olur. Kavurduğunuz kimyonlu bademden bir miktar ayırın ve kalanını Kühne Mediterranean sos ile güzelce karıştırın. Salata tabağınıza sıralar yeşillikleri, didiklenmiş tavuğu ve hazırladığınız salata sosunu ekleyin. Son olarak bir adet limonu sıkın ve kavrulmuş bademler ile tavuklu salatanızı güzelce süsleyin.

Kühne China Soslu Susamlı Tavuk

Hafta sonuna harika bir başlangıç için çıtır çıtır süslemeleri ve tatlı ekşi lezzetli ile yoğun bir tada sahip tavuk parçaları ile haşlanmış pirincin mükemmel birlikteliği.

Uzakdoğu mutfağı insanı her zaman şaşırtmayı başaran lezzetlerin ortaya çıktığı ilginç bir mutfaktır. Zıt lezzetlerin bir arada kullanıldığı Uzakdoğu mutfağında haşlanmış pirinci ihtişamlı bir pilava döndüren, tek başına harika bir lezzet şöleni sunan, çıtır lavaş ekmek eşliğinde Anadolu lezzetleri ile yarışan soslu tavuk tarifi, Kühne China Sos ile unutulmaz bir lezzet deneyimine dönüşüyor.

Malzemeler

3 adet tavuk göğsü
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 yumurta
3 çorba kaşığı mısır nişastası
10 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Servisi İçin

1 su bardağı basmati pirinç
İnce kıyılmış taze soğan
Susam

Yapılışı

Zeytinyağını derin bir tavaya dökün ve kızdırın. Yağ ısınırken bir kaseye baharatları koyup karıştırın. Bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın. Bir kaseye de mısır ununu dökün. Bir kaseye de un ve baharatları koyup karıştırın. Tavuk göğsünü dilediğiniz boyutlarda küçültün. Et dövücü ya da avuç içi yardımıyla parçalara ayırdığınız tavuk göğüslerini biraz inceltin. Tavukları hazırladıktan sonra 1 su bardağı basmati pirinci iki su bardağı su ile pişmeye bırakın. Hazırladığınız tavukları önce mısır ununa sonra yumurtaya ve en son unlu baharat karışımına batırın. Kapladığınız tavukları 6-7 dakika boyunca yüksek ısıdaki zeytinyağında pişirin. Piştikten sonra bir tabağa alıp üzerini Kühne China sos ile güzelce kaplayın. Sosla kapladığınız tavukları tekrar tavaya alıp 1-2 dakika pişirin. Soslayıp pişirdiğiniz tavukları haşlanmış pirincin üzerine koyduktan sona taze soğan ve susam ile süsleyin.

Kühne’nin benzersiz lezzetleri, en sağlıklı malzemeler ile bir araya getirdiği, koruyucu kullanmadan sofralarınıza sunduğu çok özel dünya sosları ile birbirinden farklı yemekler yapabilirsiniz. Kendinize ve sevdiklerinize özel olarak hazırlayacağınız menülerde Uzakdoğu’dan Avrupa’ya, Balkanlardan İngiltere’ye her mutfaktan bir lezzet alabilir ve kendi damak zevkinize uyarlanmış Kühne soslar sayesinde, gözünüze ve alışkanlıklarınıza hitap eden yemekler hazırlayabilirsiniz. Dünyanın en popüler tariflerini eksiksiz bir şekilde denerken aynı zamanda damak zevkinizin hoşuna gidecek sonuçlar elde etmenize yardımcı olan Kühne soslarını her zaman severek kullanacaksınız. Klasik yemek sofralarını, dünyanın dört bir yanından gelen tarifler ile süslemenize yardımcı olan soslar ile yeni lezzetler denemekten asla çekinmeyin.