You are here

Kühne'den Soya Soslu Balık Böreği Tarifi

Kühne Soya Soslu Balık Böreği Tarifi için malzeme listesi

• 2 adet yufka
• 2 adet levrek fileto
• 3 yemek kaşığı Kühne Soya Sosu
• 1 adet taze soğan
• 1/2 demet maydanoz
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tutam karabiber-tuz karışımı
• 500 gram kızartma yağı

Nasıl Yapılır?

1. Filetoları çıkmış, temizlenmiş balıkları haşlayın. Haşlandıktan sonra ocaktan alıp minik parçalara bölün.
2. Tavayı ısıtın, ısınan tavada tereyağını eritin.
3. Tereyağı eridikten sonra küçük parçalara böldüğünüz balık parçalarını ekleyip soteleyin.
4. Taze soğanları ve maydanozu ince ince doğrayın.
5. Balıklar sotelendikten sonra tavayı ocaktan alıp Kühne Soya Sosunu, maydanoz ve taze soğanları ekleyin. İç harcı soğumaya bırakın.
6. Her bir yufkayı dört eş parçaya bölüp 8 adet üçgen hazırlayın.
7. Üçgenin taban kısmını ortalayarak harcı yerleşritin ve kenarları içe kıvırarak yassı rulolar şeklinde sarın.
8. Kızartma yağını hazırlayın ve iyice ısınınca börekleri kızartın. Afiyet olsun!


Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.