You are here

Yeni Yıl Sofralarının Vazgeçilmez 4 Lezzetli Tarifi

Koca bir yılı geride bırakıp, yepyeni bir yılı tüm güzel dileklerle karşılarken, kurduğumuz sofranında daha özel ve lezzetli olmasını isteriz elbette. Sevdiklerimizle birlikte oturacağımız her sofra gibi yılbaşı sofrası da emek ve özen ister. Yeni yıla birlikte lezzetli bir giriş yapmaya ne dersiniz?

Yeni yıl akşamı için ne pişirsem diye düşünüyorsanız sizin için Kühne lezzetleriyle yılbaşı sofrasına çok yakışacak enfes tarifler hazırladık. Pratik olduğu kadar özen isteyen tariflerle hem doyurucu hem oldukça şık bir yılbaşı sofrası hazırlayabilirsiniz.

Herkese sağlık, mutluluk, umut ve lezzet dolu bir yıl dileriz…

Baget Tavuklu İç Pilav

Kühne Taneli Hardal ve Orta Acılı Hardal ile lezzetlenen tavuklar, Kühne Süt Mısır ile renklenen enfes iç pilavla buluştu. Renkli görüntüsü ve efsane tadıyla yılbaşı sofranızın başköşesine yerleşecek tarifimizi mutlaka denemelisiniz.Malzemelerimiz:

• Kühne Taneli Hardal
• Kühne Orta Acı Hardal
• 100 gr bal
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 paket tavuk baget
• 2 adet patates
• 2 su bardağı pirinç, 3 yemek kaşığı tereyağı
• Kühne Süt Mısır
• 1 paket kuş üzümü, 1 paket çam fıstığı
• Tarçın, yenibahar
• Şeker, tuz, karabiber.

Baget tavuklara Kühne Orta Acılı Hardal ve Taneli Hardal’ı ekleyin. Zeytinyağı, kırmızı toz biber ve balı sırayla ekleyin. Tuv ve karabiber ilave ederek tavukları karıştırın. Tavukları borcama alın ve hazırladığınız sosu üzerine dökün, 200 derece fırında, 40 dakika pişirin. Pilav için: Tereyağını tencerede eritin ve çam fıstıklarını kavurun. Islattınız pirinçleri ve kuş üzümlerini tencereye ekleyerek kavurun. Kühne Süt Mısır’ı ekleyin. Yenibahar, şeker, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Ardından sıcak su ve çubuk tarçın ekleyerek kaynamaya bırakın. Pilav suyunu çekip dinlendikten sonra üzerinde baget tavuklarla servis edebilirsiniz, afiyet olsun…

Yılbaşı Salatası

Yılbaşı sofrasında hafif ve lezzetli tatlar arayanlar için enfes bir tarifimiz var!
Kühne lezzetlerinin şov yaptığı Yılbaşı Salatası tarifimiz sizinle!

Salataların olmazsa olmazları haline gelen Kühne Salatalık Turşusu ve Közlenmiş Kırmızı Biber, enginarların üzerinde yerini aldı, Yılbaşı Salatamız Kühne Süt Mısır ile daha da renklendi, %100 Nar Ekşisi ile lezzeti katlandı.

Tadına doyamayacağınız tarifimiz, yeni yıl sofranızda yerini almayı bekliyor. Mutlaka denemelisiniz. İşte tüm malzemeler:

• Konserve enginar
• 1 demet dereotu, 1 demet maydanoz
• 1 adet nar, 200 gr kuru börülce
• Kühne Süt Mısır
• Kühne Salatalık Turşusu
• Kühne Közlenmiş Kırmızı Biber
• 1 portakal, 1 limon
• Su, tuz
• Kühne %100 Nar Ekşisi
• Zeytinyağı, tuz, karabiber

Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın. Kühne Salatalık Turşusu’nu ve Közlenmiş Kırmızı Biber’i doğrayın. Börülceleri tencerede haşlayın. Enginarlara pişirme suyu, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pişirin. Doğradığınız malzemeleri ve Kühne Süt Mısır’ı bir kaba koyun. Limon suyu, Kühne %100 Nar Ekşisi ve tuz ekleyerek malzemeleri karıştırın. Karıştırdığınız malzemeleri enginarların üzerine koyarak nar taneleri ile süsleyin. Afiyet olsun…

Domates Çorbası

Bu domates çorbası bir başka!
Mevsiminde toplanan en iyi domateslerin kullanıldığı Kühne Kurutulmuş Domates ile hazırladığımız, Kühne Tuzu Azaltılmış Soya Sosu ve %100 gerçek nar konsantresiyle üretilen Kühne Nar Ekşisinin eşlik ettiği çorbamızın tadına doyamayacaksınız. İşte malzemeler:

• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 demet taze fesleğen
• Kühne Kurutulmuş Domates
• Kühne Tuzu Azaltılmış Soya Sosu
• Kühne %100 Nar Ekşisi
• 2 diş sarımsak
• 1 litre su
• Tuz, karabiber
• 100 gr kaşar peyniri.

Zeytinyağına, doğradığınız sarımsakları ve unu ekleyip kavurun, Kühne Kurutulmuş Domatesleri ve suyu ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra Kühne Tuzu Azaltılmış Soya Sosu ve Kühne %100 Nar Ekşisi ekleyin. Tuz, karabiber ve fesleğenleri ekleyip doğrayıcıdan geçirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynir ekleyerek servis edebilirsiniz, afiyet olsun…

Bonus: Çıtır Sebzeler

Yeni yıl sofranızı oluşturan tatlar oldukça doyurucu, malum. Fakat sevdiklerinize gecenin ilerleyen saatlerinde daha hafif atıştırmalıklar sunmak istediğinizde Kühne Çıtır Sebzeler’den destek alabilirsiniz. Misafirlerinizin tadına doyamayacağı Kühne Çıtır Sebzeler’in yeni yılda sizin ve sevdiklerinizin vazgeçilmezleri arasına gireceğinden eminiz!

Yılbaşı Kurabiyesi

Tatlısız bir yılbaşı olur mu hiç? Olmaz dediğinizi duyar gibiyiz. Biz de aynı şeyi düşündük ve sizin için şirin mi şirin, lezzetli mi lezzetli yılbaşı kurabiyeleri hazırladık.
Kühne Doğal Fermente Elma Sirkesi ile hazırladığımız tarifimizi yaparken çok eğleneceksiniz. Tarif bizden dilediğiniz şekli vermek sizden. Yılbaşı kurabiyeleri için malzemelerimiz:

• 125 gr tereyağı
• 100 ml ayçiçek yağı
• 1 yumurta
• 150 gr pudra şekeri
• 150 gr mısır nişastası
• Aldığı kadar un
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 3-4 yemek kaşığı Kühne Doğal Fermante Elma Sirkesi
• 1 paket bonibon

Bir kaba tereyağı, pudra şekeri, mısır nişastası ve yumurta ekleyerek çırpın. Çırptığınız malzemelerin üzerine, Kühne Doğal Fermante Elma Sirkesi ekleyin. Kabartma tozu, vanilya ve un ekleyerek malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız hamuru merdane yardımıyla açın. Zemine un serperek hamurun yapışmasını önleyebilirsiniz. Hamura kalıplar yardımıyla istediğiniz şekli vererek, tepsiye dizin, 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra bonibon ve pudra şekeri ile süsleyin. Size yılbaşı kurabiyelerimiz kadar tatlı bir yıl diliyoruz. Afiyet olsun…